Over KVW

KVW Tilburg Noord is een vrijwilligersorganisatie die begonnen is in 1953. Oorspronkelijk was KVW bedoeld voor arbeidskinderen die geen geld hadden om op vakantie te gaan, maar inmiddels is ieder kind welkom. In 2019 hebben we ons 65-jarig jubileum feestelijk gevierd met ongeveer 425 kinderen uit Tilburg Noord en daarbuiten. Afdeling Tilburg Noord is één van de twaalf afdelingen van de overkoepelende Stichting Kinder Vakantie Werk Tilburg. Net als elke afdeling zijn wij geheel zelfstandig en bedenken wij ieder jaar een eigen programma om de voorlaatste (vijfde) week van de zomervakantie om te toveren tot een week vol sport, spel, vermaak en creativiteit voor kinderen. Alle kinderen die op de basisschool zitten en in dit kalenderjaar minimaal 6 jaar zijn/worden zijn daarbij van harte welkom.

We mogen ieder jaar weer rekenen op ruim 100 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om fantastische week te bedenken en te begeleiden. Een mooie traditie vormen onze springkussendagen, fietstochten en natuurlijk elk jaar een bezoek aan de Efteling. Gedurende het hele jaar vinden voorbereidingen plaats.

Elk jaar werken we met een thema

De hele week vormt dat thema een rode draad door het programma en ook het podium zal in dit thema worden aangekleed. Thema’s in de voorgaande jaren waren bijvoorbeeld: Wie deed het?, de Middeleeuwen, Wie is de mol?, Feest!, Expeditie Robinson en KVW’s got Talent.

Nevenactiviteiten

Door het jaar heen kom je ons ook tegen bij diverse evenementen in Tilburg en omstreken. Hierbij helpen wij andere organisaties in ruil voor een vergoeding of wederdienst die ten gunste komt van KVW.